browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Om Sevel Kommuneplantage

Sevel Jagtforening har siden 1940 haft jagten i Sevel Kommuneplantages areal der ligger ved Stubbegaard sø. Det er et skønt område på 32 ha, hvoraf en stor del er nåletræer. Her er gennem årenes løb blevet skudt mange rådyr, harer, ræve, fasaner, agerhøns og også en enkelt urhane for mange år siden. Tilbage i fyrrene og halvtredserne var der meget vildt i området, men bestanden af næsten alle arter har været på tilbagegang. Grunden til dette er nok at det meste af kommuneplantagen blev fældet for flere år tilbage. Der har været flere år hvor råvildt har været helt fredet, men nu er træerne ved at være tilpas store igen og bestanden er heldigvis høj, samt i fremgang. Det samme gælder for jagten, som er ved at være optimal igen. For nogle år siden fik vi pålagt at “rydde op” i plantagen. Det foregik ved at lave veje og stier i området mere farbare og brede. En stor fordel for jægeren der så har mere tid til skudafgivelse.

Alt i alt et dejligt stykke jagt som Sevel Jagtforenings jægere har haft megen glæde af i årenes løb og forhåbentligt vil i mange år endnu.